Ονειροποιός , Νέα Nightread Κυκλοφορία!

Το άρθρο του nyctophilia.gr για τη νέα κυκλοφορία Ονειροποιός των εκδόσεων Nightread που παραμένει πιστή στη στήριξη νέων συγγραφέων του φανταστικού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο!

Για το πρωτότυπο άρθρο μεταβείτε εδώ

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Νίκος Σκουτέλης
Εκδότης: Nightread
Σελίδες: 397
ISBN: 978-960-9773-25-6

Οπισθόφυλλο

Στο Λονδίνο του 1977, την ίδια ακριβώς στιγμή, γεννιούνται δύο παιδιά με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες, άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους.

Ο Γαβριήλ, ένα παιδί της εργατικής τάξης, εξωστρεφής, επιρρεπής στους πειρασμούς βαδίζει τον –στρωμένο με καλές προθέσεις– δρόμο προς την κόλαση, πράττοντας σχεδόν αντανακλαστικά στα εμπόδια και τις δυσκολίες, ενώ ο Σον, ένα παιδί της αστικής τάξης, συγκροτημένος, επιμελής, επιλέγει με εγκράτεια τον δρόμο της Αρετής. Οι δυο, με κοινό παρονομαστή τη μυστηριώδη «Εταιρεία» που κυβερνά και καθοδηγεί τον κόσμο των Μάγων, θα βρεθούν σε ένα περίεργο και ταραχώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει από το Λονδίνο στο Κεντ, την Ιρλανδία, τη Νέα Υόρκη και τελικά την Αθήνα.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ενηλικίωσης και αδελφικής φιλίας το οποίο θα ξεκινήσουν σαν αγόρια και θα τελειώσουν σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Σκουτέλης γεννήθηκε ένα βροχερό πρωινό, τον Νοέμβριο του 1977, στην Αθήνα. Μεγάλωσε στον Πειραιά και σαν παιδί αγάπησε από μικρή ηλικία την ποίηση του Καβάφη, του Σεφέρη και του Χαλίλ Γκιμπράν.

Σπούδασε Διερμηνεία/Μετάφραση σε Αγγλικά και Γαλλικά, με ειδίκευση στην λογοτεχνική μετάφραση στο εργαστήρι ελεύθερων σπουδών της Carriera του Ομίλου Ξυνή όπου πάσχισε ιδιαίτερα με τα κείμενα του Καμύ και του Σαρτρ.
Έχει γράψει πάνω από επτακόσια ποιήματα τα οποία μοιράζεται μονάχα με τους στενούς του φίλους (αν και κάποια έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Ζήνων», το 2005 και το 2007) καθώς και αρκετές μικρές ιστορίες, διαδραματιζόμενες στον κόσμο του “World of Darkness” (στην Αγγλική γλώσσα) για την διαδικτυακή ομάδα “Inner Circle” της οποίας είναι μέλος, όπως και μία μικρή ιστορία τρόμου για το διεθνές Audiobook “The Midnight Forecast” για το οποίο έχει γράψει και τη μουσική.

Παρόλο που τα ταξίδια του τον έκαναν να σκεφτεί να μετακομίσει σε πόλεις όπως το Δουβλίνο, τη Λισσαβόνα και τη Νέα Υόρκη, συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στον Πειραιά μαζί με το καλύτερο μισό του και τα δύο παιδιά του.

Ο «Ονειροποιός» είναι το πρώτο του βιβλίο.